صادرات تره بار به روسیه

روسیه به دلیل دارا بودن آب و هوای به شدت سرد، به هیچ وجه شرایط لازم برای کشت و تولید و برداشت میوه ها و تره بار را ندارد. به همین دلیل تمامی احتیاجات این کشور نیز مانند خیلی از کشورهای موفق دنیا، از طریق واردات تامین می شود. روسیه یکی از قطب های مهم صادرات تره بار برای ایران می باشد. البته که علاوه بر تره بار و میوه، صادرات محموله ها و محصولات دیگری نیز در لیست صادرات تره بار به روسیه وجود دارند.


کشور روسیه با جمعیت تقریبی ۱۴۴ میلیون نفر، یکی از کشورهای پرجمعیت اروپا است و یکی از کشورهایی است که در زمینه ی صادرات کالا از ایران مقصد بسیار خوبی برای بازرگانان ایرانی بوده و از اهمیت خاصی نیز برخوردار است. شرایط آب و هوایی این کشور باعث شده است تا امکان تولید و کشت بسیاری از محصولات کشاورزی را نداشته باشند، این موضوع یک امتیاز مثبت برای صادرات ایران به حساب می آید. در حال حاضر روسیه به عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکای تجاری ایران شناخته می شود و سالانه مقادیر قابل توجهی از انواع محصولات به این کشور صادر می شود.این کشور به دلیل قرار گرفتن در حاشیه‌ی‌ دریاچه‌ی خزر و نزدیک بودن به ایران از نظر مسافت، از ظرفیت مناسب و بالایی برای صادرات، خصوصاً صادرات خرما، محصولات کشاورزی و صادرات پسته برخوردار است. به منظور صادرات کالا به روسیه، باید بر اصول مذاکرات تجاری و قواعد صادرات مانند بازاریابی بین المللی، توانایی در عقد قراردادهای بین المللی و غیره تسلط کامل داشت تا بهترین نتیجه برای طرفین حاصل گردد.

صادرات محصولات کشاورزی به روسیه

صادرات محصولات کشاورزی به روسیه در چندسال اخیر پیشرفت بسیار زیادی داشته است و ایران توانسته است از این طریق به درآمد ارزی بالایی دست پیدا کند، اما باید دقت داشت که روسیه یک کشور اروپایی با قوانین سختگیرانه است و تاجران باید نهایت دقت برای صادرات انواع محصولات کشاورزی به این کشور را داشته باشند. در صورتی که به دنبال صادرات محصولات کشاورزی به روسیه هستید، علاوه بر توجه به نکات قانونی، باید نکات دیگری را نیز مدنظر قرار دهید. این نکات عبارتند از:

  • انتخاب مناسب‌ترین مسیر برای ارسال محصولات کشاورزی
  • توجه به استاندارد‌های بین‌المللی بسته‌ بندی صادراتی محصولات
  • توجه به شرایط زمانی در انتخاب محصول
  • استفاده از وسایل حمل و نقل مناسب با توجه به محموله
  • مشاهده و تحلیل رفتار رقبا در بازار
  • تعیین حاشیه سود با توجه به سطح بالای رقابت در بازار روسیه
  • دقت در شرایط نگهداری محصولات پیش از ارسال
  • تلاش در جهت به حداقل رساندن مدت زمان حمل و نقل محصولات
  • درج اطلاعات محصولات بر روی محصولات به زبان روسی و انگلیسی
  • توجه به ظاهر بسته‌بندی و استفاده از ایده‌های جذاب در بسته‌بندی
  • پرهیز از ارسال محصولات نامرغوب و درجه ۲
  • استفاده از مشاوران تجاری به عنوان راهنمای صادرات به این کشور
  • ثبت شرکت در روسیه در صورت نیاز

قیمت محصولات کشاورزی در روسیه

با توجه به اینکه کشور روسیه در نیمی از سال فاقد تولیدات کشاورزی است برای تامین مواد غذایی مورد نیاز خود به دیگر کشورها وابسته است، در نتیجه می توان گفت که قیمت محصولات کشاورزی در روسیه بالاتر از دیگر کشورهای تولید کننده می باشد. کشور روسیه یک کشور اروپایی و دارای استاندارد های صادرات محصولات کشاورزی مختص به خود می باشد، قوانین سخت گیرانه ای برای ورود مواد غذایی به این کشور وجود دارد و مواد غذایی مصرفی در این کشور باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد، در نتیجه قیمت محصولات کشاورزی در روسیه نیز نسبت به سایر کشور ها بالاتر است.

مراحل صادرات به روسیه

برای صادرات انواع کالا از ایران به روسیه، باید در ابتدای امر، مجوز‌های لازم را اخذ کنید. روال اخذ مجوز‌ها طبق ابلاغیه‌ی اتاق بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت، تحت عنوان راهنمای صادرات به این کشور به شرح زیر می‌باشد:

  1. در مرحله‌ی اول فروشنده باید اطلاعات و مشخصات کالا و فروشنده‌ی کالا را برای خریدار، در چهارچوب پیش‌فاکتور ارسال نماید.
  2. کالای مورد توافق خریدار و فروشنده باید طبق استانداردهای مورد تأیید خریدار، بسته‌بندی و آماده شود.
  3. خریدار باید از تعرفه صادرات مطلع بوده و به منظور تعیین قیمت کالای مورد معامله به کمیسیون نرخ‌گذاری مراجعه کند.
  4. در صورتی که کالای مورد معامله جزو کالاهای خاص باشد، باید پیش از صدور، نسبت به اخذ مجوز صادرات اقدام گردد. معمولاً اکثر کالاها نیازی به صدور مجوز ندارند.
  5. در مرحله‌ی بعدی، باید جهت ترخیص کالا از گمرک اقدام شود و اظهارنامه‌ی خروجی تنظیم شود. گمرک پس از بررسی کالا و پلمپ کردن بسته‌ها، مجوز خروج کالا از کشور را صادر می‌کند.
  6. در مرحله‌ی بعدی محموله پیش از حمل شدن بایستی توسط یک شرکت بیمه‌ای معتبر بیمه شود.
  7. پس از این مرحله، خریدار می‌تواند موارد مورد توافق را بررسی کند و از انجام آن‌ها اطمینان حاصل کند.
  8. پیش از ارسال کالا، صادر‌کننده باید فاکتور فروش کالا و شناسه کالا را آماده کرده و به تأیید اتاق بازرگانی محل برساند.
  9. در انتها، صادرکننده باید کالا را به منظور ارسال به کشور مبدأ به شرکت حمل و نقل تحویل دهد.

لیست اقلام صادراتی به روسیه

به صورت کلی بیشترین اقلام صادراتی از سمت ایران به روسیه، محصولات کشاورزی و مواد غذایی می باشد. روسیه به عنوان یکی از سردترین کشورهای دنیا شناخته می شود، به همین دلیل امکان تولید انبوه محصولات کشاورزی را ندارد و مجبور است برای تامین نیازهای بازار خود، نسبت به واردات مواد غذایی اقدام کند. با توجه به اینکه برخی از محصولات کشاورزی مدت زمان کوتاهی قابل نگهداری هستند، بهتر است که مقاصد صادراتی آنها در فاصله کوتاهی قرار داشته باشد. بنابراین می توان گفت که به دلیل فاصله نسبتا کم بین ایران و روسیه، این کشور به یک گزینه عالی برای صادرات انواع اقلام خوراکی تبدیل شده است. در ادامه برخی از کالاهایی که بیشترین میزان صادرات را در سال های اخیر داشتند را ذکر خواهیم کرد.

صادرات میوه به روسیه

با افزایش رقابت در اقتصاد جهانی و تجارت بین‌المللی، نحوه صادرات کالا از حساسیت‌ بالایی برخوردار شده ‌است. به همین دلیل، سرمایه‌گذاری در این بخش نیازمند دانش، برنامه‌ریزی و تجربه می‌باشد. علاوه بر این موارد، معمولاً قوانین تجارت در هر کشور متفاوت از سایر کشورها می‌باشد که به همین دلیل تسلط بر قوانین تجاری کشور مبدأ (ایران) و کشور مقصد (روسیه) و فراگیری اصول مذاکرات تجاری اولین گام در صادرات می‌باشد.

میوه یکی از مهم ترین اقلام صادراتی به روسیه می باشد، سالانه مقادیر قابل توجهی از انواع میوه مانند کیوی، سیب، گیلاس، پرتقال، انار، خرما و غیره به روسیه صادر می شود. بسته بندی یکی از مهم ترین عواملی تاثیر گذار در میزان صادرات میوه به روسیه و قیمت میوه صادراتی می باشد، در صورتی که میوه ها از بسته بندی استاندارد برخوردار نباشند، نه تنها ممکن است در طول حمل و نقل بخشی از آنها آسیب ببینند، بلکه خریدار مبلغ کمتری به شما پرداخت خواهد کرد.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *