حدود سه هزار تن انبه در سیستان و بلوچستان برداشت شد

 

افزایش ۴۰ درصدی صادرات از بازارچه های مرزی سیستان وبلوچستان

مدیر بازارچه‌های مرزی سیستان و بلوچستان گفت: صادرات از بازارچه های مرزی این استان در دو ماه گذشته نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰ درصد افزایش داشته و به رقم ۴۷۰ هزار تن رسیده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان، مبین علی میر در جلسه بررسی وضعیت مبادلات مرزی در بازارچه‌ها، اظهار داشت: این حجم بار به وسیله  ۲۲ هزار تریلی و ۷۰۰۰ وانت از داخل ایران به نقطه صفر مرزی حمل و تحویل ناوگان کشور های مقابل شده است.

وی تصریح کرد: واردات دام از مرزهای آبی و خاکی نیز طی این مدت به حدود  ۱۴۰۰۰ راس رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۴۰ درصد افزایش داشته است.

مدیر بازارچه های مرزی استان خاطرنشان کرد: همچنین ۴۵ هزار دستگاه تریلی جهت صادرات و واردات کالا طی این مدت به بازارچه های مرزی استان ورود و خروج داشته اند.

وی تاکید کرد: واردات انبه از روز گذشته توسط پیله وران و مرزنشینان  آغاز شده که پیش بینی می شود واردات این محصول به هفتاد هزار تن برسد و ۷۰۰ میلیارد تومان از این محل برای دولت کسب درآمد خواهد شد.

میر بیان کرد: با توجه به حذف سود بازرگانی انبه برای مرزنشینان راسک و سیستان  امیدواریم مرزنشینان از این معافیت ایجاد شده به نحو مطلوب استفاده کنند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: تاکنون حدود سه هزار تن انبه از سطح باغات این استان برداشت و روانه بازار مصرف شده است.

به گزارش قدس آنلاین، اردشیر شهرکی  با بیان اینکه برداشت انبه از اردیبهشت آغاز و تا پایان تیر در سیستان و بلوچستان ادامه دارد، اظهارداشت: انبه در سطح یک‌هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات میوه استان کشت می‌شود که یک‌هزار هکتار آن بارور و بقیه غیربارور است.

وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود در پایان فصل برداشت حدود ۱۴ هزار تن از این محصول تولید و روانه بازار مصرف شود.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه شهرستان‌های سرباز، نیکشهر، قصرقند و چابهار عمده مناطق کشت انبه در این استان محسوب می‌شود اظهارداشت: ۹۰ درصد انبه تولیدی در این استان به صورت سبز برای تهیه ترشی برداشت می‌شود.
وی بیان کرد: انبه میوه گرمسیریست و سرشار از ویتامین های A،B و C، کربوهیدرات ها، اسیدهای چرب، پروتئین ها ، اسیدهای عالی و مواد معدنی است.
 از منظر کارشناسان سیستان و بلوچستان بهشت میوه های گرمسیری بحساب می آید به طوری که شرایط آب و هوایی گرم، مرطوب و تقریباً استوایی این استان را به خواستگاه متنوع ترین میوه های گرمسیری کشور تبدیل کرده، میوه هایی خاص که در مزه و نمونه کم نظیر بوده و توجه هر مخاطبی را به خود جلب می کند.
گواوا، چیکو، سیتاپُل، پاپایا، جَم، تمبر هندی، بیرام، جمبولان، کنار، انبه، موز و بسیار نام های دیگر از جمله میوه های تولیدی جنوب سیستان و بلوچستان است که در ظاهر و طعم بی نظیر است.